Tarihçe

Okulumuz 1934 yılında halk tarafından imece ile yapılarak öğretime açılmıştır.Daha sonra 1974 yılında büyük onarım görerek iki katlı hale getirilmiştir.1997 yılında İl Özel İdaresi´nden sağlanan katkı ile çerçeveler PVC yaptırılmıştır.Aynı yıl çevre imkanları ile bahçe duvarları sıvatılarak üzerlerine tel örgü çekilmiştir.Okul koruma altına alınmıştır.Yerler karo taşla kaplanmıştır.Okul bahçesindeki Atatürk Büstü değiştirilerek mermer kaplanmıştır.Ayrıca hidrofor teşkilatı kurularak su sorunu çözülmüştür.1997 yılı içinde Tekirdağ Eğitim Vakfı´nın katkılarıyla öğretmenler odası Anasınıfına katılıp yeni bir kapı açılmıştır.Anasınıfı girişi ayrılarak,sınıf tabanına parke,duvarlara lambri döşenmiştir.

1994 yılında inşaatına başlanan yeni bina 1998 yılında bitirilerek eğitim öğretime açılmıştır.İki binaya kalorifer tesisatı döşenmiştir.

2005 yılında bir hayırsever tarafından eski bina tuvalet kapı ve pencereleri PVC yaptırıldı.Aynı yıl okula bando takımı kuruldu.Okul kaloriferleri ızgara ve boruları onarıldı.

2006 yılında çok amaçlı salon Tiyatro Salonu olarak dizayn edildiÖğretmenler odasına su tesisatı kurulup,lavabo yapıldı.Aynı yıl bahçe betonlandı,kömürlük ve çöplük yapıldı.Okul çatısı onarıldı.Kaloriferler ve kapılar onarıldı.Okulun dış ve iç boyası yenilendi.Bilişim Teknolojileri sınıfı yapıldı.

2011 yazında okulumuzun iç cephe boyası yenilendi.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 6287 nolu yasa ile 12 yıllık kesintisiz eğitime geçilmiş ve bu kapsamda Mürefte İlköğretim Okulu iki ayrı binaya sahip olduğundan ön bina Mürefte İlkokulu´na,arka bina ise Mürefte Ortaokulu´na dönüşütürülmüştür.Okul bahçesi de yeni sistem gereği duvarla ikiye bölünmüştür.

29.11.2012 1035